Uit eigen voorraad geleverd
Financial lease zonder bijtelling!
Direct online geregeld
Flexlease

Persoonlijke financiering

Wil je als particulier een nieuwe personenauto of bedrijfswagen aanschaffen, maar heb je niet direct het geld ervoor? In dat geval is een persoonlijke financiering een mooie uitkomst! Met een persoonlijke financiering, in de volksmond ook wel huurkoop genoemd, sluit je een lening af om een auto of bedrijfswagen te kunnen betalen. Bij het afsluiten van de lening wordt je direct eigenaar van de wagen, wat natuurlijk heel interessant is. Wij vertellen je op deze pagina alles wat je moet weten over persoonlijke financiering.

Wat is een persoonlijke financiering?

Een persoonlijke financiering betekent letterlijk een particuliere lening voor een auto. Met huurkoop kun je de aanschaf van een nieuwe auto (deels) financieren door een lening bij de bank. Samen met de bank bepaal je maandelijks welk bedrag je aflost, dat past bij jouw financiële situatie. Bij Auto Service Haarlem is maatwerk onze specialiteit, waarin wij de juiste voorwaarden voor je bepalen.

Verschil persoonlijke lening en private lease

Huurkoop en private lease zijn allebei erop gericht dat je vooraf geen grote investering doet voor een auto. En hoewel ze allebei een aantal overeenkomsten met elkaar hebben, worden ze onterecht met elkaar verward. Wij zetten de verschillen tussen een persoonlijke lening en private lease graag voor je op een rijtje.

Persoonlijke lening/huurkoop Private lease
Je betaalt voor het onderhoud, reparaties en verzekeringen. Onderhoud, reparaties en verzekeringen worden door leasemaatschappij betaald.
Vanaf de eerste dag ben je de eigenaar van de auto. De auto staat op naam van de leasemaatschappij.
Je bepaalt helemaal zelf hoeveel kilometers je met een auto rijdt. Je hebt een maximum aan aantal te rijden kilometers per jaar.
Laag maandbedrag Hoog maandbedrag

Voordelen van een persoonlijke lening

Niet iedereen heeft voldoende geld achter de hand om een auto direct te kunnen kopen. Je hebt echter tegenwoordig al gauw een auto nodig voor jouw werk of gezin. Als deze zekerheid er niet is, dan kan dit lastig worden. Hierbij kan een persoonlijke lening goed van pas komen. Wij bieden daarnaast de mogelijkheid om boetevrij af te lossen. Bovendien kent huurkoop nog meer voordelen, zoals:

• Je wordt direct de eigenaar van de auto die je met het geleende geld koopt. Wil je de auto weer verkopen? Dan houd je de restwaarde van de auto helemaal zelf!

• Je betaalt een vast maandbedrag. Hierdoor weet je precies wat de auto kost.

• Je bouwt schadevrije jaren op bij jouw autoverzekering.

Hoeveel geld kan ik lenen?

Hoeveel geld je kunt lenen voor de financiering van een auto is volledig afhankelijk van jouw financiële situatie. Naast de rente moet je ook rekening houden met kosten voor onderhoud, verzekeringen, wegenbelasting en brandstof. De kredietverstrekker kijkt samen met jou aan de hand van de financiële situatie wat je maximaal kunt lenen. Dit geldt ook voor eventueel andere openstaande leningen. Een persoonlijke lening is pas verantwoord als je aan jouw maandlasten kunt voldoen en de looptijd past bij het doel van jouw lening.

Wat heb ik nodig voor een persoonlijke financiering?

Voor een persoonlijke financiering wil de kredietverstrekker een aantal documenten en gegevens zien voordat je aanspraak maakt op een lening. Met de volgende documenten en gegevens van het BKR wordt jouw aanvraag beoordeeld:

• Geldig paspoort of ID

• Overzicht van eventueel bestaande leningen

• Loonstrook of andere bron van inkomsten

• Bewijs eventuele andere inkomsten

• Bankafschriften

Meer hoef je niet te doen! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van persoonlijke financiering voor een auto of bedrijfswagen bij Auto Service Haarlem? Bezoek dan onze showroom of neem contact met ons op. Ook kun je online een aanvraag indienen voor een leasewagen. Je krijgt vrijwel meteen antwoord van ons. Simpel, zoals het hoort!

Online aanvraag